تاریخچه شرکت SONY

پیرامون شرکت SONY :

مقر سونی

درباره سونی

در ۷ می ۱۹۴۶، پس از پایان جنگ جهانی دوم، ماسارو ایبوکا یک تعمیرگاه رادیو در ساختمان آسیب دیده ای متعلق به شرکت Shirokiya واقع در منطقه نیهونباشی در توکیا دایر کرد. سال بعد با همکارش آکیو موریتا، شرکتی با نام Tokyo Tsushin Kogyo (شرکت مهندسی ارتباطات توکیو) را تاسیس کردند. این شرکت تا ۱۹۵۸ که به Sony تغییر نام داد، با همان نام به کار می پرداخت.

موسسین شرکت آقایان ماسارو ایبوکا و آکیو موریتا، نام شرکت را از کلمات sonus (لاتین sound؛ صدا) و اصطلاح عامیانه sonny (پسر جان) به دست آوردند. کلمه sonny از قدیم وارد زبان ژاپنی شده بود و در دهه ۱۹۵۰ به افراد جوان و باهوش گفته می شد، تعریفی که آن دو بر خودشان منطبق می دیدند.

شرکت آنها اولین ضبط کننده صدا روی نوار را با نام Type-G به دنیا عرضه کرد. در اوایل دهه ۱۹۵۰ آقای ایبوکا به ایالات متحده رفت و در جریان سفرش با اختراع جدید آزمایشگاه های بل، یعنی ترانزیستور آشنا شد. او بل را قانع کرد که گواهی استفاده از تکنولوژی ترانزیستور را به این شرکت ژاپنی واگذار کند. سپس در وضعی که بیشتر شرکت های امریکایی مشغول بررسی کاربردهای ترانزیستور در صنایع نظامی بودند، ایبوکا و موریتا روی کاربردهای ارتباطی آن تمرکز کردند.

با اینکه شرکت های امریکایی Regancy Electronics و Texas Instruments اولین رادیوی ترانزیستوری را در قالب یک مشارکت ساختند، اما این شرکت آقای ایبوکا بود که برای اولین بار از آن استفاده موفق تجاری کرد. محصولی با نام Sony MK-55 که در سال ۱۹۵۵ رونمایی شد. شرکت ایبوکا و موریتا -که آن موقع هنوز به سونی تغییر نام نیافته بود- در ماه ها و سال های بعدی مدل های بعدی رادیوی خود را عرضه کرد که هم در ژاپن، و هم در کشورهای خارجی مثل کانادا، استرالیا، هلند و آلمان به موفقیت دست یافتند. در این بین، مدل TR-63 که در آن زمان کوچکترین رادیوی ترانزیستوری (با ابعاد ۱۱۲ در ۷۱ در ۳۲ میلیمتر) بود به موفقیت بزرگ جهانی رسید.

سونی در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به سرعت توسعه یافت و به یکی از موتورهای صادرات ژاپن تبدیل شد. فعالیت های آن به شاخه هایی نظیر موسیقی، فیلم سازی، بیمه و بانکداری توسعه یافت که بخشی از انگیزه این گسترش، “همگرایی” فیلم و موسیقی و دستگاه هایی دیجیتال از طریق اینترنت بود. اما این توسعه نتایج مناسبی در بر نداشت.

آقای هوارد استرینگر که از سال ۱۹۹۷ رییس شاخه سونی در امریکا بود، در ژوئن ۲۰۰۵ به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سونی انتخاب شد تا تمام کسب و کارهای این شرکت را زیر نظر بگیرد. علت این انتخاب، مشکلات همه جانبه سونی در درآمدزایی و سودآوری بود که بخشی بزرگ از آن به رقابت شدید در بازار جهانی بر می گشت. سامسونگ، شارپ، اپل و پاناسونیک در شاخه های مختلف سونی را با چالش روبرو کرده بودند.

پس از آقای استرینگر، سونی در ۱ فوریه ۲۰۱۲ آقای کازو هیرایی را به عنوان رییس و مدیرعامل برگزید که رییس هیئت مدیره سرگرمی های کامپیوتری سونی (یک از زیرشاخه های شرکت مادر) بود. در ژوئن ۲۰۱۳ نیز آقای استرینگر از ریاست هیئت مدیره سونی بازنشسته شد.

شاخه های مختلف گروه تجاری سونی (Sony Group) در هزاره سوم میلادی دچار افت فاحش در تاثیرگذاری و محبوبیت برند شدند. آقای هیرایی پس از انتخاب با اعلام استراتژی One Sony در صدد بر آمد تا سونی را از سال های ضرردهی و ساختار مدیریتی بوروکراتیکش دور کند. او در این راستا ۳ حوزه اصلی تمرکز را برای شاخه الکترونیک سونی مشخص کرد که شامل تکنولوژی عکاسی و فیلمبرداری، تکنولوژی بازی های ویدیویی، و تکنولوژی موبایل است. همچنین تلاش کرد تا ضرردهی شاخه تلویزیون سونی را کاهش دهد.

هم اکنون سونی زیر نظر کازو هیرایی و در ۷ شاخه زیر فعالیت می کند:

الکترونیک

سونی در حوزه الکترونیک با نام رسمی Sony Corporation فعالیت می کند که استراتژی های تحقیق و توسعه، برنامه ریزی، دیزاین و بازاریابی سونی گروپ در حوزه الکترونیک را تعیین می کند. زیرشاخه های آن نظیر Sony EMCS Corporation با ۶ کارخانه در ژاپن، Sony Semiconductor Corporation با ۷ کارخانه در ژاپن و شاخه هایی در سایر کشورها کار می کنند. در سال ۲۰۱۲ سونی اکثر خدمات محتوایی خود از جمله موسیقی، ویدیو و بازی را در زیرشاخه Sony Entertainment Network جمع کرد.

صوتی

سونی در بخش محصولات صوتی، از پیشگامان محسوب می شود و اولین پخش کننده موسیقی قابل حمل را در سال ۱۹۷۹ با نام Walkman معرفی کرده که به نوعی در کنار اولین آیپاد، بزرگترین تغییر تکنولوژیک در دنیای موسیقی به شمار می رود و عادات زندگی بسیاری افراد را تغییر داده.

کامپیوتر

سونی در دهه ۱۹۸۰ میلادی به تولید کامپیوتر (خانگی و کاری) روی آورد که ابتدا تنها در ژاپن فروخته می شدند. در حوالی ۱۹۹۰ میلادی سونی از این کسب و کار بیرون رفت ولی دوباره در سال ۱۹۹۶ با برند VAIO (مخفف Video Audio Integrated Operation) به میدان برگشت. انفجار و آتش گرفتن باتری برخی لپتاپ های این شرکت در سال ۲۰۰۶ باعث اعلام بزرگترین فراخوان جهانی مرتبط با کامپیوتر تا آن تاریخ شد. در ۴ فوریه ۲۰۱۴ سونی اعلام کرد که کسب و کار VAIO خود را به دلیل فروش ناامیدکننده، به کمپانی ژاپنی JIP خواهد فروخت، معامله ای که در اواخر مارس ۲۰۱۴ نهایی شد.

عکاسی

سونی دوربین های دیجیتال مختلفی را در بازار عرضه می کند. از برند Cyber-shot که دوربین های ببین-و-بگیر هستند و از سال ۱۹۹۶ پای شان به بازار باز شده تا دوربین های دیجیتال تک-لنز انعکاسی که با برند Alpha مشخص می شوند و پس از تصاحب کسب و کار دوربین Konica Minolta در سال ۲۰۰۶، سونی به عرضه شان مشغول شده. سهم سونی در بازار دوربین های دیجیتال از اوج خود که ۲۰ درصد بود به ۹ درصد در سال ۲۰۰۵ نزول کرد.

نمایشگرها

در ۱ آوریل ۲۰۱۲ سونی و INCJ و هیتاچی و توشیبا با ادغام بخش های LCD خود اقدام به تاسیس یک شرکت تولیدی به نام Japan Display برای تولید صفحات نمایش در ابعاد مختلف پیشرفته کرد. JDI که در سال ۲۰۱۴ سهام آن در بورس توکیو عرضه شد، یکی از تامین کننده های اصلی صفحه نمایش برای آیفون اپل است.

قطعات و نیمه رساناها

سونی انواع قطعات الکترونیکی و نیمه رساناها رو تولید می کند، از سنسورهای CCD و CMOS برای دوربین ها گرفته تا دیودهای لیزری، صفحات OLED و غیره.

موبایل

سونی بعد از الحاق سال ۲۰۰۱ و سپس جدایی سال ۲۰۱۲ (با خرید کلیه سهام این کسب و کار مشترک) از شرکت اریکسون، اکنون با شاخه Sony Mobile که مقر آن در توکیو است و تمام سهام آن به سونی کورپ تعلق دارد به فعالیت در عرصه موبایل مشغول است و در واقع، پس از فروش بخش VAIO تمام قوای خود را بر کسب درآمد از صنعت موبایل ( تبلت و مخصوصا تلفن های هوشمند) معطوف کرده.

بازی و سرگرمی کامپیوتری

از شاخه های سونی کورپ می توان به Sony Computer Entertainment اشاره کرد که بیش از همه به خاطر کنسول های بازی پرطرفدارش، PlayStation معروفیت دارد. این شاخه که از دل یک شراکت ناموفق با نینتندو بیرون آمد. اولین پلی استیشن که در سال ۱۹۹۴ معرفی شد، ۶۱٪ از سهم بازار جهانی را به خود اختصاص داد و نینتندو را از جایگاه اول به زیر کشید. با عرضه پلی استیشن ۲ در سال ۲۰۰۰ سونی به موفقیتی حتی بزرگتر رسید. فروش ۱۵۰ میلیون عدد از این کنسول آن را به موفق ترین عرضه تبدیل کرد. پلی استیشن ۳ در سال ۲۰۰۶ آمد و اولین کنسول بازی با پشتیبانی از فرمت بلو-ری شد. اما قیمت بسیار گران در مقایسه با اکس باکس ۳۶۰ و Wii، و نواقص فنی باعث شد عموما موفقیت کمتری کسب کند.

سونی در سال ۲۰۰۵ با معرفی PlayStation Portable یا PSP به دنیای کنسول های موبایل هم وارد شد ولی تنها در جایگاه دوم بعد از Nintendo DS قرار گرفت. عرضه بزرگ بعدی، پلی استیشن ۴ بود که در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳ به بازار عرضه شد و در همان ماه های نخست شکست سنگینی را به رقیب جدیدش یعنی اکس باکس وان تحمیل کرد، به طوری که در ۳.۵ ماه فروش پلی استیشن ۴ به ۶ میلیون کنسول و ۱۳.۷ میلیون بازی رسید. در حالی که آمار فروش ایکس باکس وان در مدت مشابه زیر ۴ میلیون کنسول گزارش شده.

شوهی یوشیدا، رییس استودیوهای جهانی سرگرمی کامپیوتری سونی، در ۱۸ مارس ۲۰۱۴ در GDC یک هدست واقعیت مجازی به نام Morpheus (مرفیوس) را برای پلی استیشن ۴ معرفی کرد که هر چند در مرحله نمونه اولیه است ولی سونی می خواهد با آن بازی های واقعیت افزوده را به کنسول جدید خود بیاورد.

فیلم

سونی پیکچرز شاخه ای از سونی کورپ است که به تولید مجموعه های تلویزیونی/کابلی و فیلم های سینمایی می پردازد. طبق سهم ۱۲.۵ درصدی از باکس آفیس در سال ۲۰۱۱ سومین استودیوی بزرگ فیلمسازی در دنیا بوده و در سال ۲۰۱۲ با ۴.۴ میلیارد دلار فروش جهانی فیلم های اش به رتبه اول ارتقا یافته.

سونی پیکچرز در تولید فیلم Skyfall با بیش از ۱ میلیارد فروش در باکس آفیس و مجموعه تلویزیون Beaking Bad شرکت داشته و فیلم زندگی استیو جابز بر اساس فیلمنامه آئرون سورکین را نیز در دست تهیه دارد.

موسیقی

سونی میوزیک انترتینمنت که زیر مجموعه سونی کورپوریش در امریکا است، دومین شرکت ضبط موسیقی بزرگ و عضو باشگاه چهاربزرگ این صنعت به شمار می آید. این شرکت صاحب حقوق بخشی یا تمام آلبوم های موسیقی مایکل جکسون، بیتلز، یوشر، امینم، آکون و هنرمندان دیگر است. سونی در یکی از بزرگترین تصاحب های خود CBS Record Group را با ۲ میلیارد دلار در ۱۹۸۷ خرید و صاحب آثار مایکل جکسون شد. این تصاحب و تصاحب های دیگری نظیر Famous Music با ۳۷۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۷، پایه گذار سونی میوزیک شد که از سال ۲۰۰۸ با این نام به فعالیت می پردازد.

سایر

سونی دارای بخش های دیگری از جمله کسب و کار شبکه سرگرمی و بخش خدمات مالی، بیمه و بانکداری نیز هست.

جمع بندی

مقر سونی در اواخر ۲۰۰۶ از شینگاوای توکیو به مینوتای توکیو تغییر یافت. سونی در سال ۲۰۱۳ به ترتیب درآمد ۷۲ میلیارد دلاری و سود خالص ۴۵۸ میلیون دلاری را ثبت کرد. میزان دارایی های آن بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار (۲۸ میلیارد دلار نقد) تخمین زده می شود و ۱۴۶ هزار کارمند را در استخدام خود دارد.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد